Dieetvoeding in uw dierenwinkel


Een Pets Health dierenkliniek is altijd gevestigd in een grootschalige dierenwinkel. Als u dieetvoeding nodig heeft die alleen via de dierenarts is te verkrijgen, kunt u die ophalen tijdens winkelopeningstijden. U hoeft dus niet én naar de dierenarts én naar de dierenwinkel voor de overige aankopen voor uw huisdier, u kunt alles in één keer in huis halen. 

De dierenwinkels hebben ruime openingstijden, zodat u de hele week door terecht kunt.

Is uw hond of kat te zwaar?

Een groot deel van de Nederlandse huisdieren is te dik. Overgewicht ontstaat als uw dier meer eet dan het  verbruikt.  Vooral na castratie of sterilisatie kunnen dieren erg aankomen.
Januari is de maand van goede voornemens, een mooi moment om uw te zware huisdier op dieet te zetten! Om u daarbij te helpen biedt Pets Health u een gratis afaltraject aan.

Wanneer na castratie dezelfde hoeveelheid voer wordt geven dan ervoor, kan dit tot overgewicht leiden. Door de verandering in hormoonhuishouding heeft het lichaam minder energie nodig.Ook te veel tussendoortjes, te weinig beweging, bepaalde ziekten en leeftijd kunnen een rol spelen bij het dik worden.

Net als bij de mens brengt overgewicht grote gezondheidsrisico’s met zich mee. Niet alleen vermindert het uithoudingsvermogen, er kunnen gewrichtsproblemen ontstaan of verergeren en de kans op suikerziekte en hart- en vaatziektes vergroot. Daarnaast is de levensverwachting van dieren met overgewicht korter dan die van hun slanke soortgenoten!

Indien een dier eenmaal te dik is kan het erg lastig zijn om hem of haar te laten afvallen. Het voer reduceren is vaak niet voldoende. Het is tevens belangrijk dat uw dier niet te snel afvalt, aangezien naast het vet dan ook de spiermassa wordt afgebroken.
Twijfelt u of uw hond of kat te zwaar is of weet u het zeker en wil u hier wat aan doen? Kom dan kosteloos langs bij uw Pets Health kliniek. Samen met u wordt bekeken en berekend hoeveel uw huisdier moet afvallen en krijgt u uitgebreid advies om dit op een verantwoorde en leuke manier te doen.

Help uw huisdier afvallen samen met Pets Health:

  • Gratis intake en opstellen afvalprogramma op maat
  • Gratis tussentijdse controles en begeleiding
  • Aantrekkelijke aanbiedingen in januari met dieetvoeding (Royal Canin Satiety en Hill's Metabolic)

Kom snel naar de kliniek in onze winkel voor het maken van een afspraak!

Vitaal ouder worden? Doe de Senior Check

Net als bij mensen worden door een goede voeding en verzorging ook onze hond en kat steeds ouder. Om de levenskwaliteit optimaal te houden is het belangrijk om de voeding en verzorging aan te passen aan de leeftijd van uw huisdier.
Ouderdom komt helaas vaak met gebreken en ook bij huisdieren kunnen zogenaamde “ouderdomskwaaltjes” gaan optreden. Uw huisdier kan bijvoorbeeld last krijgen van artrose, een verminderde nierfunctie of dementie. Voor veel van deze aandoeningen geldt dat er in het lichaam al veel gebeurd is voordat de symptomen aan de buitenkant zichtbaar worden. Daarnaast zijn de meeste ziektes beter te behandelen wanneer deze in een vroeg stadium worden ontdekt. Om deze reden biedt Pets Health de Senior Check aan. Door middel van een vragenlijst kunt u zien of het verstandig is om een afspraak te maken bij de Pets Health dierenarts.

Wanneer senior?
Ouderdom of senioriteit is sterk afhankelijk van ras, grootte en individuele verschillen. In het algemeen wordt geadviseerd om  (zeer) grote rassen vanaf 5 a 6 jaar over te zetten op seniorvoeding. Voor zowel middelgrote en kleine honden als katten geldt dit vanaf 7 à 8 jaar.

Wat houdt de Pets Health Senior Check in?
Bij de Senior Check wordt de ingevulde checklist met u doorgenomen. Daarnaast wordt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek, een bloedonderzoek en urineonderzoek uitgevoerd. De dierenarts bespreekt alle uitslagen met u en aan de hand hiervan wordt samen met u een plan gemaakt. Bijvoorbeeld: seniorvoeding heeft een lager energiegehalte en is minder belastend voor lever en nieren.

Vul eerst de vragenlijst in
Als u na het invullen van onderstaande lijst één of meerdere vragen met ja heeft beantwoord, is het raadzaam op korte termijn een afspraak te maken bij de Pets Health dierenkliniek. Neem bij de afspraak de ingevulde vragenlijst mee en, als het lukt, wat verse ochtendurine van uw huisdier.
(klik hier voor meer informatie over het opvangen van urine)

Download hier de checklist voor hond en kat

Heeft u nog vragen over de Senior Check? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!